jueves, 3 de julio de 2008

Betsaida: des del 1988, un compromís de continuïtat i confiança

Des de les pàgines d’aquest diari han expressat les seves opinions alumnes, pares i, fins i tot, la fundadora de l’escola Betsaida, la sra. Maria Mateu. Benvingudes siguin totes les opinions!

Avui, però, crec que ja ha arribat l’hora de sentir una nova opinió: la de l’actual titularitat, a la qual represento, i que és la que ha hagut que prendre la trista determinació de traslladar l’escola Betsaida a una nova ubicació, més adequada a les demandes actuals, amb unes millors condicions i possibilitats.

Les lleis han canviat molt i són com són. Jo, personalment, també qüestiono el perquè de tantes llicències, permisos, normes i decrets i penso si no podrien reduir-se, i els pares poder triar l’escola per la seva pedagogia i no pels espais o equipaments. Però la realitat és la que és i ens hi adaptem (encara que ens dolgui perdre part de la nostra identitat).

La sra. Maria Mateu es queixa, fins i tot, posa en dubte els motius del que ella anomena “tancament”. Certament es tanca un edifici, però una escola va més enllà de les parets que l’aixopluguen; una escola és un claustre de professors, un alumnat, un personal no docent i, sobre tot, una manera d’entendre l’educació. I aquesta continua vigent.

No recorda la sra. Maria Mateu quan, en els anys vuitanta, amb l’inici de la reforma, va decidir marxar de la seva “estimada” escola, posant en perill la seva continuïtat. Fou la família Masó-Bové qui la va rescatar del titular a qui ella l’havia traspassada i que gràcies al recolzament incondicional d’un claustre exemplar i la confiança de les famílies va anar superant totes les dificultats, equipant l’escola Betsaida amb tots els recursos humans i materials necessaris, per dur a terme la pedagogia integradora i progressista que avui s’imparteix.

Finalment voldria agrair l’oportunitat que se m’ofereix per expressar-me i poder donar les gràcies a tots i cadascun dels alumnes, pares, personal de servei, secretàries, mestres, perquè entre tots hem donat i seguirem donant vida, generació rere generació, a un dels millors racons d’aprenentatge i convivència per a un nen o nena: la seva escola.

Rosa Bové

Direcció General Escoles Arrels

Betsaida-Blanquerna-Esperança

No hay comentarios: